Open Boerderijdag - Stoeterij Phillipaerts

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 19 mei 2024 11u00 - 18u00
Stoeterij Phillipaerts - OUDSBERGERWEG 155, 3670 GRUITRODE
De Open Boerderijdag 2024 bij de Landelijke Gilde Gruitrode verwelkomt je met diverse activiteiten zoals huifkartochten, bumperballen, hoefsmid demonstraties, alpaca ontmoetingen, imkerij bezoeken, minigraver wedstrijden, oldtimertractoren tentoonstelling, een mobiele boerderij, schapenscheren demo, shetlandpony's en kinderboerderij. Verder zijn er paarden- en ponydemonstraties, rondleidingen,..
? ?????????? ????? ????????? ?
heet je van harte welkom op de ???? ???????????? 2024! ???
Breng een bezoekje aan de tal van leuke activiteiten! ???


?? ???????????? ??
??? ??????? ???
Ga met de huifkar op tocht doorheen de prachtige bosrijke omgeving van Gruitrode, aan de voet van de Oudsberg. ???

??‍???‍?? ???????????? ??‍???‍??
De beuk erin! Dat is kort samengevat de essentie van een potje bumperballen. Jij en je vrienden, familieleden of collega’s hijsen je in een bumperball en gaan vervolgens total loss. Ren, bots, stuiter en probeer te scoren tot je tong net zo lang is als die van onze koeien.

?? ???????? ??
Breng een bezoekje aan hoefsmid Lambert Soors. Net als een schoenmaker bij mensen, ziet de hoefsmid erop toe dat de hoeven van de paarden niet te snel verslijten. Zijn ze toch versleten, dan maakt hij nieuwe ijzers precies op maat.

? ??????'? ? ?
Ervaar het zachte genot van alpaca's! Ontmoet deze lieve wezens, streel hun zijdezachte vacht en laat je omarmen door hun warme knuffels. Een onvergetelijke ervaring vol tederheid en vreugde!

?? ????? ??
Ken je het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes al? Zeker?! Kom toch maar eens kijken, en luisteren bij een echte imker. Vergeet niet zijn ambachtelijke honing te proeven.

??? ?????????? ???
Ben je verschrikkelijk behendig? Doe mee met de minigraver wedstrijd! Met de graafbak voer je tal van opdrachtjes uit die om vele precisie vragen. Enkel voor mensen met zenuwen van staal!

? ????????????????? ?
De tentoonstelling van de oldtimertractoren biedt je een blik op het verleden. ?
Daarnaast zijn er nog andere moderne landbouwmachines te bezichtigen.

????? ??????? ????????? ????? ?
Ontdek de magie van de natuur met de Mobiele boerderij van Stal Ter Koze! Deze mobiele boerderij laat kinderen kennismaken met schattige dieren, van knuffelbare konijntjes tot speelse geitjes. Een onvergetelijke ervaring vol plezier en educatie voor jong en oud!

??? ??????? ??????? & ?????????????? ???
Een schaap scheer je niet zomaar! Het is een heel precies werkje. Professional Marc Heussen legt je alles uit van naaldje tot draadje. ???
Heb je bovendien al eens een herder met zijn schapen aan het werk gezien? De herder van BCC ‘De Boender’ toont je hoe het moet tijdens een demo schapendrijven.

?? ???????? ???? ??
De shetlandpony is een klein maar krachtig ponyras. Shetlandpony's behoren tot de kleinste pony's ter wereld. Met hun korte benen, kleine oren en compacte lijf zijn ze optimaal beschermd tegen barre weersomstandigheden. Al vele jaren kan deze taaie en aanhankelijke pony wereldwijd rekenen op een grote schare trouwe fans.

?????? ??????????????? ??????
Geitjes strelen, konijntjes knuffelen, ganzen achterna waggelen, pony’s aaien of ezeltje strek-je spelen?
Laat je helemaal gaan bij de kinderboerderij. Leer de skills van een echte landbouwer en test je handigheid, kunde en inzicht uit bij de agrarische spelen van Plattelandsklassen.

????? ???? ??????? ?????
De paarden en pony’s van de lokale rijverenigingen zetten hun beste beentje voor tijdens demonstratie jumping op de grote buitenpiste. (verschillende tijdstippen)

?? ?? ?? ???? ??
Medewerkers van de stoeterij nemen u mee tijdens een begeleide rondleiding doorheen de stallen en de verzorgingsruimtes van de paarden. Inschrijven verplicht aan de infostand! ?
Geniet van de klanken van Koninklijke Harmonie Onder Ons Oudsbergen (14u).
Ferm is een verenging voor vrouwen met vaart! Hou je van kokkerellen, plezier maken, creatief bezig zijn, sporten, cultuur opsnuiven, samen op stap gaan of ontspannen met vriendinnen? Je vindt wat je zoekt bij Ferm. Bezoek zeker de infostand.
Of laat je verrassen door nog meer boerenplezier, springkastelen, kindergrime, minitractoren en catering op de binnenkoer!


?? ?? ????? ?????????? ??

?? OPGELET; Het terrein is moeilijk bereikbaar/toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s met kleine wielen. ?‍??‍? De wegen rondom en op het terrein zijn zandwegen, oneven weides, grote klinkers, etc.
?? Maak gebruik van de fiets of kom te voet om je transport eenvoudiger én ecologischer te maken! ??‍????

?? ??????????? ??? ?????????? ????? ????????? ??

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Gruitrode
Meer weten?
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Meer activiteiten

  • 25 nov

    Langer thuis in eigen huis (steraanbieding voor senioren)